Kunstconstructie

Van gymzaal naar multifunctionele ruimte

De Hopzaal is een oude gymzaal, met een mooie lichtinval en een prettige sfeer. De ruimte wordt met dit ontwerp klaar gemaakt om gebruikt te worden als multifunctionele ruimte voor verschillende groepen mensen. Uitgangspunt is om de ruimte te houden zoals hij nu is, inclusief een aantal gym-attributen die er nu staan. Daar worden een aantal zaken aan toe gevoegd zoals de verrijdbare kastwanden, tafels, stoelen en twee schilderijen. Door de verrijdbare kastwanden kan de ruimte zo worden ingedeeld dat hij te gebruiken is als kantoorruimte(s), bij optredens, workshops, vergaderen en bijvoorbeeld yoga les.

Kastenwanden

De vier kastwanden zijn er in twee lengtes, daardoor zijn er verschillende opstellingen in de ruimte te maken. Binnen in de kasten is er ruimte voor het opbergen van de tafels, stoelen en gym-attributen als deze niet gebruikt worden. Door de verrijdbare kastwanden ontstaat er een kantoortuin met meerdere ruimtes in de ruimte, die door verschillenden (groepen) mensen met verschillende functies tegelijkertijd gebruikt kunnen worden. Dit vraagt om absorptie van het geluid. Dit gebeurd met panelen vsn geluidsabsorberend materiaal (polyesterwol ) bekleed met spijkerstof in allerlei tinten blauw.

Stoelen en tafels

De stoelen en tafels zijn bestaand en worden nu gebruikt in de Nieuwe Hommel.
Samen met bewoners uit de buurt zullen deze opgeknapt worden. De stoelen zullen opnieuw bekleed worden in diverse groene en blauwe tinten. Over de bestaande (en vaak beschadigde) bladen komt een nieuw blad dat over het oude heen gelegd wordt zodat het de zelfde houten uitstraling heeft als de gymtoestellen.

Ontwerp : studio Zichtwerk, 2019
Opdrachtgever : werkgroep de Hopzaal


http://www.denieuwehommel.nl/